Tijdens een Hotellotop Year Event tijdens de Horecava gaf Robert Bernink een Pecha Kucha over dromen delen met als titel ‘Geluk is net werken’. Dit verfrissende type presentatie bestaat uit maximaal twintig sheets, die steeds maximaal twintig seconden in beeld zijn. Zo blijft de vaart erin. In zijn presentatie gaf Berink als één van de redenen van zijn succes het delen van zijn dromen. Dromen met mensen waarvan hij dacht dat ze iets voor hem konden betekenen én met mensen die veel voor hem betekenen.

Het hebben van een droom neigt volgens Simon Sinek naar de samenvatting van een ‘WHY’-statement voor uzelf. Maar dat hoeft helemaal niet. Een droom kan u richting geven indien u deze deelt met anderen. Sterker nog: door uw droom te delen kunt u deze nog aanpassen, bijschaven of versterken. Met uw aangescherpte en beter gevisualiseerde droom gaan u en uw omgeving voelen dat u op de ‘juiste’ weg bent. Dit straalt u uit als u vertelt over uw droom. U kunt mensen hiermee inspireren, waardoor zij iets voor u willen betekenen en uw droom helpen verwezenlijken.

Vier suggesties

Wat heeft u nodig om uw dromen te delen? Deze suggesties helpen u op weg:

  1. Het hebben van een droom – Zonder een duidelijk idee van wat uw droom is, hoeft u en kunt u deze ook niet delen.
  2. Het kunnen visualiseren van uw droom – Wanneer u die miljoen op uw bankrekening kunt visualiseren en daar een goed gevoel bij krijgt, geldt dat zeker voor uw droom. 
  3. De realiteit raken met uw droom – Een krachtige visualisatie van uw droomreis naar Mars klinkt goed, maar het kan nog een paar generaties duren voordat deze droom uitkomt. Hou het daarom wat dichter bij huis.
  4. Vertrouwen om uzelf toe te staan de droom te hebben – Ja, Nederlanders hebben een ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’- mentaliteit. Durf daarmee te breken!

Gids

Als senior partner bij High Touch droom ik niet. Wel wil ik een gids zijn voor opdrachtgevers in het vinden en binden van mensen met dromen over hun nabije zakelijke toekomst. Dromen delen is daarin essentieel. Wat is uw (zakelijke) droom? Laat het me weten via een e-mail naar michael.boeren@hightouchglobal.com.