In een wereld waarin een vijfjarenplan achterhaald is en waarin snelheid en ‘agility’ het nieuwe normaal zijn, heeft u vast wel eens een conflict met uw collega’s (of uw baas, vrouw of partner) waarin u uw even geen raad weet. U heeft bijvoorbeeld uw jaarplan aangepast en wilt hiermee nu écht een stap voorwaarts maken. Maar tijdens de presentatie hiervan stuit u op weerstand. Vraag na vraag wordt gesteld, waarop u met steeds minder geduld antwoord geeft. Uw irritatie neemt toe. Snappen ze het nu echt niet? In dit geval zijn er vijf gouden woorden die u kunt gebruiken: daar zit wel wat in.

Inderdaad: daar zit wel wat in. Deze woorden maken dat er weer lucht komt. Ze maken een conflict vloeiender, waarmee er weer energie kan stromen. Hoe mooi is dat? U zit in een proces waarin bevroren weer vloeibaar kan worden. En dat zonder rigide te zijn. Bent u hiermee terug bij af? Helemaal niet! U verwijdert simpelweg de angel. Een conflict krijgt een andere dimensie. U accepteert dat een ander zijn eigen overtuigingen en ideeën heeft. U kunt de ander niet veranderen, maar uzelf wel. Als u die instelling als uitgangspunt neemt, valt er een druk van u af. U zult zien dat u daarmee vooruitgang gaat boeken. Mét draagkracht, geloof en vertrouwen.

Experimenteer dus eens met deze woorden en laat ze hun waarde bewijzen in de vorm van  de feedback van diegene waarmee u een conflict heeft. Ik ben benieuwd wat de gouden woorden u opleveren! Vertel het me in een e-mail naar michael@hightouchglobal.com.